Focuri de artificii, sampanie

Publié le par Mirandolina

Champagne!UMP (Union pour un Mouvement Populaire- Sarkozy) 28%, socialisti 16,8%, Daniel Cohn Bendit 16,2%
Dreapta castiga netagaduit! Superb.

 

Imi amintesc de sticla de sampanie bauta in primavara lui 1995 cu redactorul sef de la ziarul unde lucram, cu ocazia alegerilor prezidentiale, unde Chirac a fost ales. Era ales dupa doua mandate socialiste, de cate 7 ani. Dupa 14 ani de Mitterrand. Noi doi eram singurii care ne bucuram, intr-o redactie cu simpatii puternice de stanga. A fost cea mai buna sticla de sampanie din acele luni, cea mai savurata. 

 

Oricum, clivajele stanga-dreapta sunt diferite acolo, iar oamenii sunt complet altfel. Trebuie oare sa mai spun? Nu cunosc nici un francez, oricat de incult ar fi si oricat de flamand, care sa-si vanda votul pentru o ciorba.

Eram casatorita cu un apropiat al lui Roland Dumas, ministru de stanga… Un foarte-foarte apropiat.
Si ce?

Cu trecutul meu, cu o copilarie intr-o tara din spatele cortinei de fier, nu pot sa fiu de stanga, orice s-ar intampla.

Iar el ma iubea indiferent ce pareri aveam, si le respecta. Ma sustinea neconditionat. Asta inseamna libertate individuala si adevarata iubire. In fine:)

Atunci, bravo, ma bucur, super pentru Franta.

 

Pentru Romania… Aproape ca-mi vine sa nu mentionez. Pfui, iiih, mi-a stricat petrecerea. Bleah. Eram la nunta cand am aflat minunatele rezultate potrivit carora EBA, Vadim si Becali merg in PE.
Asta mi se pare problema la ora asta. Nu ca oamenii voteaza PSD sau PDL, ma rog, treaba lor, asta e democratia, constat ca traiesc intr-o tara de stanga, asta e viata. Nu-mi convine, ma mut. (dictatura majoritatii, cum ar veni). Adevarata problema este insa sa trimiti circul in Europa.
E a N-a oara cand spun: oamenii din tara asta au ce merita. Dar trist e ca e si tara mea. Oare mai e ? Cumplita intrebare. Vreau si eu sa vad, fata in fata, ochi in ochi, un roman care se considera reprezentat de aceste trei personaje. Am nevoie de o asemenea discutie. Poate as putea sa inteleg. Desi cred ca nu e nimic de inteles, de fapt.
Cu circoteca in Europa. Minunat si superb.
Mirobolant de-a dreptul.

Publié dans politica

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article