Nu cred ca e doar o problema de bani

Publié le par Mirandolina

Vorbeam cu prietena mea la telefon, si o puneam la curent cu ce mai e in lumea asta. Din fericire, pentru ea, se afla la Nucsoara, cu copiii, complet rupta de lume, si fara sa auda toate zgomotele acestea... Spun din fericire pentru ea, desi eu una n-as fi fericita. Cred ca nu as suporta mai putin de 3-4 zile departe de oras si de trepidatii :)

Evident, i-am vorbit si despre ce ma indigneaza. Atitudinea tuturor ca nu, ce jignire, scoala romaneasca nu scoate tampiti, si stiti care e pozitia mea.
Ea e de acord cu mine, in privinta nivelului mediu al celor care ies acum din scoli, ca e foarte scazut. Insa parerile noastre diverg atunci cand vorbim de cauze. Ea crede ca totul este o problema de bani. Eu nu cred ca e doar asta.
Sunt sigura ca nu e doar asta.
Imi amintesc ca si atunci cand noi eram la scoala, profesorii nu aveau salarii mari, ba dimpotriva. Si asta nu impiedica faptul ca noi eram altfel.
Eu cred ca nepasarea si deriva in care se afla societatea asta, nu sunt deloc doar o problema de bani.
Tine mai mult de un intreg ansamblu, de felul in care arata societatea in intregime.
Tine de faptul ca atunci cand m-am indignat ca nu exista respect in business, un amic bun m-a lasat masca, atunci cand a spus: "Respect? de ce vrei respect? E o fita de-a ta. Tu astepti probabil respect ca asa ai fost invatata acasa, dar nu e obligatoriu. Se poate si fara." Fita? Cum sa fie respectul o fita? E un fundament, cum fita? Iar la uimirea mea protestanda, a adaugat "Noi suntem mai dintre blocuri, dar sa stii ca suntem si noi tot oameni." Cum adica? Un om de 30 de ani, care lucreaza intr-o companie mare... Sincer, nici eu nu sunt nascuta in Chateau de Versailles. Ce argument e asta cu "noi suntem dintre blocuri", ce scuza asta, ce explica asta?
Nu mai inteleg nimic. Unde mergem? Ce ni se va intampla? Asta e societatea, oamenii sunt asa, si asa e si scoala care le seamana.
Si nu, nu e doar o problema de bani.

Intr-o nota mai buna, un cuplu de prieteni a tinut ieri sa ma felicite pentru postarea cu onestitatea. Mi-au spus ca seamana foarte mult cu ceea ce gandesc si simt ei, cu gandurile pe care le trezeste in ei societatea romaneasca. "E bine sa vedem ca nu suntem singurii ce au "probleme" cu societatea in care se intampla sa traim", au spus. Da, e ok, insa din pacate, suntem putini :( Si din pacate, o gramada din cei care gandesc asa, isi doresc din suflet sa plece din tara, sa o ia de la capat in alta parte. Sa nu-si creasca copilul "pe praful asta".
Hmm

Publié dans lumea asta

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article