Nu curatam canalizarile, bine ca avem elefanti de iarba

Publié le par Mirandolina

Dupa ce ploaia mi-a zadarnicit planurile zilei care contineau plecarea la Buzau, azi...
Orice minut era pretios, caci trebuie sa ma intorc in Bucuresti, la sedinta de partid, la 7.

Si nu puteam nici macar sa ajung la masina, ploua neincetat. Era perdea de apa.
Iar eu, imbracata, cu totul si cu totul de aur, in alb imaculat. Am avut un super moment de inspiratie, azi dimineata.

Cand in sfarsit am putut sa ies, am vazut ce jale e la noi in cartier, cica un cartier central intr-o capitala europeana.

E bine. E perfect.
In loc sa curatam canalizarile si sa desfundam scurgerile, facem elefanti din iarba, si tufisuri tunse in forma de profiterol, vorba lui Viorel Ilisoi.
Fir-ai sa fii tu, Piedone, cu cine te voteaza.

Va las sa vedeti in continuare:

Mai multe aveti in albumul "ploaie2iulie2009", pe coloana din dreapta, la albume foto.

P.S. Cred ca e singurul moment in care am inteles ce cauta oamenii cu 4x4 in oras.

Candva a doua zi, 3 iulie: Zice dl Popescu, viceprimar la sectorul 4, aseara, in comentariu, ca nu se ocupa ei, ci  Primaria Capitalei. (voir le commentaire) Ok, pricep, mea culpa de acuzatie. Multumesc pentru raspuns. Insa, chiar nu se pot face presiuni, asa, ca de la primarie la primarie? zonele acestea sunt traditional inundate. Chiar nu se poate face nimic, niciodata? Mi-am mai stricat o pereche de pantofi acum cateva veri cu aceeasi ocazie. Trebuia sa cobor din masina, si cizme de cauciuc n-am. Si nici sa dorm in masina nu era funny.
Si pe mine sa nu ma atingi la subiecte din astea gen "pantofi", ca fac urat. Chiar daca sunt peste 100 de perechi, tin la fiecare din ele:)


Iar apropo de elefantii care ma dor pe mine, faptul ca ati pus oribilitati in intersectii (desi niste flori frumoase erau de ajuns), in loc sa faceti parcari, eu nu il pot intelege, si nu, nu prea pot ierta. Aici vorbesc de ordine de prioritati...
Si de bunul gust, desi, da, accept ca acesta poate fi subiectiv. Stiu asta intr-o tara care asculta manele si citeste tabloide.

Publié dans revolte

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
A
Daca ati observat ca acele figurine din iarba au fost puse numai anul trecut. Am sa incerc sa va dau si motivatia. In 2007 primarul Adrian Inimaroiu a accesat un credit extern pentru amenajarea de spatii verzi. Dupa cum stiti pentru orice credit trebuie depusa si o lista cu ceea ce iti doresti sa faci cu banii luati (Asta este legislatia pentru institutiile publice). Acele figurine fusesera puse pe lista de achizitii inca din 2007. Singurul lucru pe care l-am facut noi a fost schimbarea amplasamentului acestora. Am incercat desigur si o negociere cu banca din strainatate pentru modificarea listei de achizitii, dar din pacate nu au vrut. Locul acelor figurine era in curtile directiei de asistenta sociala.
Répondre
M
<br /> Am observat ca au fost puse anul trecut, si am presupus ca este vorba de primarul nou ales.<br /> Toata lumea i le imputa lui Piedone, probabil stiti, si probabil cititi si presa.<br /> Daca intr-adevar nu este decizia celor veniti in iunie 2008 la primarie, poate ati face bine sa precizati acest lucru: multa lume din sectorul 4 se intreaba de ce.<br /> O mica, minuscula curiozitate: daca achizitia acestor figurine din sarma, iarba, si a bolovanilor aferenti, nu are legatura cu dl Piedone, de ce s-au pus acele placute cu "spatiu verde amenajat de<br /> primaria sector 4"? Stiu, stiu ca dvs le amenajati, insa nu stiu daca e cel mai bun lucru pt imaginea dvs. Plus ca nu cred ca se scandaliza nimeni daca nu erau enorm de multe, si daca macar un<br /> peisagist ar fi fost angajat, pentru ca toate acestea sa fie coerente. La Eroii revolutiei, nici una din chestiile prezente nu prea are legatura cu cealalta... minerii, dinozaurul, elefantul, <br /> girafa, pomii de plastic, bolovanii.<br /> Nu va suparati pe mine, apreciez dialogul cu dvs, si dorinta de a explica. Deci nu va suparati pe mine, dar va spun ce vad cu ochii unui locuitor al sectorului 4, nascut pe Nerva Traian, si care<br /> sta aici de o viata (minus niste ani de o alta tara). Pe scurt, de cand am vazut lumina zilei, in afara de 9 ani de expatriere, restul i-am petrecut in cartierul nerva traian sau tineretului...<br /> Sunt copil de asfalt al acestui cartier, si de aceea sunt foarte sensibila la ce vad in jur.<br /> <br /> <br />
A
Din pacate chiar si o primarie de sector cand vorbeste cu APA Nova parca vorbeste singura. Chiar si cei de la PMB au mari probleme cu ei.Referitor la zona tineretului - zona care de obicei se inunda as putea sa va dau si explicatia (nu stiu daca va intereseaza). Problema este ca toata canalizarea din sectoarele 5,6,4 se varsa in dimbovita prin canalul colector din tineretului, iar atunci cand ploua abundent in tot bucurestiul acest canal nu mai poate face fata, intra in presiune , iar apa din zonele adiacente cartierului tineretului nu mai are unde sa se scurga. Solutia ar fi marirea acestui canal, dar din pacate investitia nu poate fi facuta decat de primaria generala si este de aproximativ 20 mil. euro.
Répondre
M
<br /> Multumesc pentru explicatii si pentru promptitudine.<br /> Sigur, ma intereseaza orice explicatie logica. Daca nu rezolva problema, macar este un argument cu care ma pot impaca...<br /> Inteleg problema si cauza ei. Daca largirea acestui canal e prea scumpa, poate se poate face si un al doilea canal, poate e mai ieftin. Oricum, oricat de scump ar fi, PMB ar trebui sa se gandeasca<br /> serios la asta. Orasul se tot mareste, si nu putem ramane cu solutii depasite din cauza marimii.<br /> <br /> <br />
A
De canalizarea din Bucuresti raspunde Primaria Capitalei datorita contractului incheiat cu APA NOVA. Primaria de sector nu are nici o competenta in acest domeniu. (Din pacate)
Répondre
M
<br /> Ok, dl Popescu, multumesc pentru raspuns. Ne-am mai conversat noi pe un blog, la Nenea Cosmos. Asta e, mea culpa, nu dvs va ocupati. Dar nu puteti totusi face presiuni asupra lor? Stiti bine zonele<br /> care se inunda in sector....<br /> <br /> Pe de alta parte, de ce elefanti de iarba si nu parcari? Faceti parcari supraetajate. Eu inchiriez un loc de pe acum. Si pariez ca sunt multi, multi, multi ca mine....<br /> Merita investitia, va spun sigur. Oricum mai mult decat oribilitatile acelea de aranjamente din intersectii.<br /> <br /> <br />