Orasul lacustru

Publié le par Mirandolina

Asta seara a fost, in mult mai rau, exact ceea ce scriam deja aici, la inceputul lui iulie.

Nu e ca si cum situatia asta nu este cunoscuta. De ani de zile se intampla asta. Prin 2004, dupa ce niste oameni minunati ma lasasera fara masina de tot (furandu-mi-o din centrul orasului), mergeam cu autobuzul o perioada. Dupa o ploaie imensa, pentru ca a trebuit sa cobor din autobuz si sa traversez bulevardul pentru a ajunge acasa, mi-am stricat o pereche de pantofi, pe care ii purtam a doua oara in viata. Si la pantofi, chiar sunt sensibila. De ani de zile nimeni nu face nimic.

(Asta este o imagine de la inceputul lui iulie, azi mi-a fost mult prea lehamite sa ies sa fac fotografii, m-as fi enervat prea rau... Am coborat doar cat sa vad ca e cazul de barca deja de la poalele blocului)
Domnul viceprimar de sector spune, in comentariile de la postarea mea din iulie, ca e treaba primariei generale si a Apa Nova. Si de ce nu fac ei ceva, ca primarie de cartier? Adica e normal sa ne razboim noi, simpli cetateni, cu primaria generala si Apa Nova? De ce nu fac ei presiuni? Asta nu, parcari nu, si nu am cum sa nu revin iar la porcariile acelea din iarba pe care au stiut sa le instaleze peste tot....
Mai spune domnul viceprimar de sector ca toate se intampla pentru ca orasul nu are un canal colector destul de mare si refuleaza. Asa, si? Pai inainte de a mai da autorizatii de constructie in prostie, nu ar fi normal sa va ganditi sa largiti acest canal colector, sau sa faceti unul mai mare, sau CEVA, orice, dar o solutie sa fie... Suna romaneste, solutie??? Probabil nu.

La ce folositi, mai exact? Ca elefantii din iarba si ghirlandele luminoase nu sunt o justificare suficienta a existentei voastre in viata mea, ca locuitor al sectorului.

E clar ca orasul asta nu poate creste in permanenta, pe o infrastructura care are zeci sau sute de ani. Dar ce, voua va pasa? Probabil nu.

Iar eu, ca cetatean, vreau sa am dreptul sa traiesc, nu sa fiu prizoniera in casa din cauza ca nu se poate iesi nici cu masina nici pe jos. E deplasat sa traiesc? Vreau prea mult? Probabil da.
N-am patit asta in 10 ani, nici la Bordeaux, nici la Toulon, nici la La Garde, nici la Ollioules, nici la Sanary sur Mer, nici la Six Fours les Plages, nicaieri unde am mai locuit.
Si ploua in continuare...
Mi-a pierit si ultima picatura de simt al umorului. Trop, c'est trop.

Later edit: Ah, da, si sa nu uit. Spunea Alina Gorghiu ca nu-s destule piscine in orasul acesta. Eu i-am explicat ca tocmai se deschisese una cu o seara inainte, langa Parcul Tineretului, in aer liber. Si multumesc tuturor celor care si-au dat concursul la aceasta inaugurare, atat primariilor implicate, cat si Apa Nova. Sunteti minunati...


Publié dans revolte

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article