Un alt fus orar

Publié le par Mirandolina

De cand ma stiu am avut tendinta sa ma culc tarziu. Cand eram copil-adolescent, citeam o gramada, pana tarziu. Pe ascuns. Pana la 1 dimineata, ceea ce la 12 ani e mult;) Mama venea, ma ruga sa sting lumina, o stingeam, asteptam sa adoarma si o reaprindeam. De obicei, totul se finaliza cu sigurantele scoase de la tablou. Ca sa ma convinga ca trebuie sa dorm.

Mai tarziu, intotdeauna am lucrat mai bine noaptea. Sau in orice caz in a doua parte a zilei. Sunt mai creativa, mai alerta, fac conexiuni, pe scurt, mintea-mi merge mai repede, mai bine, mai eficient. Dimineata, chiar daca ma trezesc devreme, nu e cazul sa-mi ceri nimic important pana in pranz. Pana pe la 12-1, pot sa fac chestii care nu necesita o gandire prea elaborata :D

Am o tendinta naturala de a prelungi serile, de a ma culca tarziu, de a folosi orele de noapte pentru a lucra. Dar in ultimele saptamani chiar am exagerat.
Tendinta naturala de a intarzia momentul somnului, combinata cu o lejera surescitare, si cu un dram de depresie care ma pandeste dintr-un colt, plus unele perioade cu multa munca, m-au facut sa nu ma mai culc... Sa imping momentul in care ma duc spre pat, din ce in ce mai tarziu.
Iar ora de culcare, din 2, s-a facut 3, si din 3, 4 sau 5, pentru a deveni, dupa seara organizata saptamana trecuta (care m-a stresat un pic, si pentru care a fost multa munca), de-a dreptul 6, 7 sau chiar 8 dimineata.
Evident, apoi dorm foarte putin, 3 ore, caci telefoanele incep sa sune (sau se intampla cutremurul, ca ieri).
Acum, de pilda, e din nou... 7 fara 3 minute. Nu e in regula.

Si stiu prea bine care e solutia acestei probleme: o noapte alba de-a dreptul, urmata de o alta zi de alergatura, (fara acele 3 ore care ma fac totusi sa rezist de bine de rau), astfel incat, cand vine seara urmatoare, sa cad rapusa. Dar oare am sa am chef sa aplic asta?

A ma culca tarziu, chiar exagerat de tarziu, adica 7-8 dimineata, e in acelasi timp si o fuga.
Nu ca asta ar fi vreo solutie...

Publié dans moi

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article