Marele Alb

Publié le par Mirandolina

Ieri trebuia sa traversez orasul, la una din cele mai complicate ore in ce priveste circulatia (desi incep sa cred ca nu mai exista pauze!) Trebuia sa ajungem din Dorobanti la Rin Grand Hotel. Bine,  bucuresteanca fiind, stiu o gramada de stradute, asa ca am zis francezilor, mes cheris, va tineti dupa mine, o sa ocolim Magheru ca altfel o pățim.
Zis si facut, am pornit. Ei bine, si evident, pe una din stradutele din spatele Pietei Romane, unde eram noi mai veseli, ca am ajuns deja acolo, imi iese in fata, impunator, amenințător și kitsch, Marele Alb. Va intrebati ce e Marele Alb? A, pai e un nene care si-a luat o limuzina, dar cum nu si-a dat seama ca limuzinelor le sta bine negre sau albastre, si-a luat-o alba, ca sa fie manelistica (saracul constructor Audi, pe care-l stimez din tot sufletul!)

Si cum iesea nenea acela din parcare, nu se grabea, ca vorba aia, avem tot timpul pana la moarte, in fata noastra, nu e ca si cum noi trebuia sa ajungem la un eveniment. Străduța, străduță, adica îngustă. Masini parcate si pe dreapta si pe stanga. N-aveam unde sa-l depasesc. Nu m-ar fi agasat daca viteza de miscare ar fi fost una normala. As fi trecut si peste faptul ca ma zgârie pe retină un Audi mare alb, că până la urmă, nu-s responsabilă nici cu formarea bunului gust, nici cu poliția anti-kitsch în București. Da' de unde, ti-ai gasit! Pai daca nenea Titi si-a luat Audi alb, nu trebuie sa-l vada tot boboru'? In primul rand ca a iesit din locul in care era parcat cu viteza ochiului mortului. Am asteptat, rabdatoare, civilizat.
Da' mai incolo, chiar s-a ingrosat gluma. Deci hai sa conducem cu 2 la oră! Hai! Hai sa ne prefacem ca masina asta nu are pedală de acceleratie! Hai! Nu ma intelegeti gresit, detest vitezomanii in oras, nu pot intelege cum merg unii cu 80 pe aleile dintre blocuri. Dar de la 80 la 2 la ora, e o mare diferenta. Si era un 2 la ora, in scârbă, cu geamul coborât, fumand, cu bratul cu tigara scos in afara si gesticulând larg. Un 2 la ora, cum va povestesc, cu atitudine. Pfui. Adica un 40, acolo, cat de cat, ar fi fost de bun simt...
Din fericire, la un moment dat, am reusit sa-l depasesc, strada se largea. La un stop, la intersectia cu Maria Rosetti, am stat masina langa masina. Ii simteam privirile, vroia probabil sa-mi zica de ale lui, da' nu mi-am deturnat privirile senine care scrutau orizontul si stopul :)  
Drumurile ni s-au despartit, (Doamne ajuta!) iar eu cu francezii am ajuns a bon port, cum trebuia, tocmai la timp pentru sampanie.
A bon entendeur, salut!

Publié dans kitsch-ul in cotidian

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
A
cand am vazut titlul am crezut ca e vorba de bmw-uri...
Répondre
M
<br /> :) BMW-urile au avut timpul lor rezervat.<br /> Aseara era un Audi. Pacat de marca...<br /> p.s. au reinceput postarile de blog auto de blonda :)<br /> pps. vine si Mercedes in curand :)<br /> <br /> <br />