Viata si neprevazutul nepretuit

Publié le par Mirandolina

Asta seara m-am uitat la primul episod al unui serial interactiv, numit incitant "De ce inseala barbatii". Interesant, placut, foarte dragut. Nu ca as fi aflat raspunsul la aceasta intrebare :))

Mi-am dat seama, incercand sa urmaresc firul povestii pe care, interactiva fiind, o si comandam intr-o oarecare masura, ca de fapt, mie, in viata, imprevizibilul imi este indispensabil, e ca un drog. Exact faptul ca puteam alege ce sa faca personajul principal in deciziile sale ma intrista, intr-un fel. Am simtit de fapt cat de tare am nevoie sa fiu surprinsa, am nevoie sa fiu uimita, am nevoie sa fiu antrenata intr-un vartej si sa raspund prin reactii spontane la ceea ce mi se ofera. Cred ca am nevoie de asta pentru a fi stimulata, cred ca asa dau ce e mai bun in mine, fiind pusa in fata unor situatii neprevazute, carora trebuie sa le raspund.
Am nevoie de provocari, am nevoie de stimuli. Am nevoie de surpriza, de noutate.
Detest sa am viata complet sub control, sa o am programata la minut, sa stiu unde-mi voi petrece vacanta in cateva luni, sau ce voi face de revelion. De altfel, poate ca ar trebui sa fiu un pic mai "ordonata", dar, din punctul acesta de vedere fiind foarte Geamana, ma plictisesc, extrem de repede, de lucruri prea ordonate, de chestii cunoscute, de planuri prea minutioase.

A comanda unui personaj de film ce sa faca este, in schimb, ca o revenire in copilarie, este ca o joaca cu papusile. Eu fiind cel care tine ambele papusi in mana, si construieste dialogul. Dar mie nu mi se mai ofera nici o surpriza, nici un lucru nou... Eu devin complice, parte din poveste, si nu mai sunt spectatorul uimit.

Si mai era ceva: alegerile propuse in film sunt doar cele "cruciale", si doar doua, de fiecare data. De fapt, in realitate, cel putin teoretic, viata are o multitudine de alegeri, si o gramada de posibilitati la fiecare alegere.

In afara de acest lucru, ma surprindeam, prin faptul ca aveam alegerea a ceea ce vreau sa decida personajul, ca dupa ce ma hotaram pentru o alternativa, aveam chef sa fac replay si sa aleg si cealalta alternativa, pentru a explora toate detaliile tuturor posibilitatilor si intamplarilor.
Dar una peste alta, interesant episodul. Sunt curioasa cum vor decurge urmatoarele si cat de variat poate fi finalul in functie de alegerile exersate. Ca om de structura matematica, cum sunt, am aproape chef sa calculez unde se ajunge :) Daca tot e sa controlam tot.

Publié dans lumea asta

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article